Warme jaren 30 woning in Breda

Dit keer een leuke opdracht voor het mooie Breda. We mochten aan de slag met een totaaladvies voor een begane grond. We nemen je graag mee in dit leuke project!

Woonwensen

Onze opdrachtgevers hadden onlangs deze woning gekocht en waren tevreden met de basis van de woning; prima vloer en een lichte ruimte. Wel wilden zij graag een nieuwe keuken en hadden hier ook ideeën over maar wij mochten nog mee denken met de ‘finishing touch’. Bovendien hadden ze de wens om in de twee aparte ruimtes, oftewel de zithoek en de eethoek/keuken een contrasterende sfeer neer te zetten. 

Sfeer

Voor dit project maakten wij twee verschillende moodboards, een voor de keuken en een voor de zithoek, omdat deze verschillend zijn qua sfeer. Toch hebben we geprobeerd deze wat meer naar elkaar toe te trekken om een geheel te vormen door de woning. Wat opvalt zijn de natuurlijke materialen en de warme kleuren. 

‘’De keuken is een heerlijke ruime leefkeuken geworden’’

Indeling

Wat betreft de indeling hebben we de basis behouden zoals deze was. Dus in de woonkamer hebben we een lekkere, lange bank geplaatst. Bij de erker creëerden we nog een gezellig speelhoekje voor de kinderen. De keuken is een heerlijke ruime leefkeuken geworden in combinatie met een ovale eettafel om de rechte lijnen te doorbreken. Daarnaast hebben we bij de raampartij nog een maatwerk bank ingetekend waar je heerlijk in de ochtendzon je kopje koffie kunt drinken. 

Lichtplan

Bij het totaaladvies leveren wij ook altijd een lichtplan op. Licht geeft ontzettend veel sfeer en zeker met de donkere dagen is het een echte toevoeging. We hebben gespeeld met verschillende soorten hoogtes en armaturen. Onze favoriet blijft toch echt de lamp van Georges Store, mooi is-ie hè? 

Kleur & materiaal

Wat betreft onze kleur- en materiaalkeuzes zijn we in de woonkamer lekker los gegaan. We kozen voor een kalkverf van Vestingh Paint & Craft en trokken diezelfde kleur door op het plafond. Een gewaagde keuze maar het geeft een gaaf, geborgen en knus effect. De zwart stalen deuren waren een vast gegeven dus hebben we ook zwarte details terug laten komen in de meubels. In de keuken zijn we ook voor een kalkverf gegaan in de welbekende Mushroom kleur. Door het toevoegen van planten en natuurlijke materialen hebben we hier buiten bij binnen betrokken. 

Reactie van de opdrachtgevers

Volgt

Before & after

Altijd leuk om een before & after met jullie te delen! (Ik heb de funda link niet dus deze afbeeldingen moeten nog toegevoegd worden)

Liefs,

Susanne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *