Twee-onder-een-kapwoning in Soest

Onlangs leverden we weer een leuk interadvies af in Soest voor een twee-onder-een-kapwoning in een prachtig jaren 30 pand. In dit blog neem ik jullie mee in dit té leuke project!

Woonwensen

Deze opdrachtgevers wilden geen verbouwing, dus de keuken bleef zoals deze was. Hun voorkeur had een rustige, lichte en Scandinavische sfeer. Niet teveel poespas. Klassiek maar ook van nu. 

Sfeer

We begonnen uiteraard met het bepalen van de sfeer door middel van een moodboard, waarin natuurlijke materialen en rustige kleuren de hoofdrol spelen. Dit is het uitgangspunt geworden: 

Indeling

Vervolgens zijn we aan de slag gegaan met het maken van een indeling. De keuken was natuurlijk een vast gegeven. We hebben hier wel een leuk zitje gecreëerd door middel van een ronde bistro tafel en twee stoeltjes. Zodat je daar heerlijk (mét uitzicht op de tuin!) een koffietje kunt drinken of kunt ontbijten. Daarnaast hebben we in de serre gekozen voor een heerlijke relax fauteuil. Wat betreft de ‘grote’ eethoek hebben we gekozen voor een rechthoekige tafel, wanneer er gasten komen kun je hier dus heerlijk zitten. Om de lange wand wat te breken kozen we voor een wandkast, met een mix van open en dichte delen zodat je hier mooie stylingitems in kwijt kunt maar ook je dagelijkse rommel 😉 In de zithoek kozen we voor een lekkere bank in combinatie met twee fauteuils. Waaronder een fauteuil om lekker bij de haard te zitten. We kozen hier voor de Samsung the Frame om de tv helemaal weg te laten blenden in het interieur. 

Lichtplan

Een belangrijke stap in het interieur is het toevoegen van licht, dit kan je interieur echt maken of kraken. Aangezien wij gebonden waren aan de vaste lichtpunten in de woning hebben we in dit geval ook veel sfeerverlichting toegevoegd. We hebben een mix gemaakt tussen hanglampen, wandlampen en tafellampen. De armaturen passen mooi binnen de sfeer, hoe mooi zijn de lampen boven de eettafel?!

‘’Het is een mooie, serene setting geworden’’

Kleur & materiaal

Wat betreft de kleur- en materiaalkeuzes hebben we een rustige basis gecreëerd met de kleur ‘White wood’ van Vestingh Paint and Craft. De woning heeft van zichzelf al veel charme door zijn karakteristieke details, maar om toch nog wat meer contrast te geven kozen we voor een linnenlook behang van Arte. Voor het houtwerk zijn we voor de welbekende ‘Mushroom’ kleur gegaan. Qua materiaal kozen we voor linnenlook gordijnen, donker hout afgewisseld met licht hout en messing details. Het is een mooie, serene setting geworden. 

Reactie van de opdrachtgevers

Volgt

Wat een verschil hé! Zo zie je dat je met kleine veranderingen ook grote resultaten kunt boeken en dat je het dus niet meteen groots hoeft aan te pakken. 

Liefs,

Susanne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *