Splitlevel waterwoning in Arnhem

We mochten aan de slag voor een wel heel leuk project, namelijk een splitlevel waterwoning in Arnhem. De bewoners wilden graag een totaaladvies voor de begane grond en de eerste etage. Een leuke opdracht dus!

Woonwensen

Even voor de beeldvorming: op de begane grond bevindt zich de keuken en eetkamer. Op de eerste etage wilden de bewoners graag de zithoek met tv. De keuken hadden ze al uitgezocht. Qua stijl kunnen zij zich vinden in een bohemian strandsfeer in combinatie met kleur en warmte (onder andere donkerblauw). Bovendien wilden zij graag een verbinding tussen de twee etages maken en een verbinding met buiten. Dit nog te bouwen project bevindt zich namelijk aan de Uiterwaarden (Nederrijn) en dat is de verbinding met buiten zeker waard 😉

Sfeer

Wat betreft de sfeer hebben we dus gekozen voor een donkerblauwe kleur in combinatie met warme, aardse tinten en natuurlijke materialen. Zie hier het moodboard: 

Indeling

Wat betreft de indeling van de begane grond was de keuken natuurlijk een vast gegeven. We kozen voor een lange eetkamerbank om op deze manier ruimte te besparen en je zit ook nog eens gezellig op deze manier. Bij de keukenzijde kozen we voor een lekkere fauteuil zodat je op deze etage ook nog een ‘’relax hoekje’’ hebt. Ook maakten we plek voor een speelhoekje voor de kids. Op de tweede etage kozen we voor een lekkere bank om tv te kijken en door middel van een afscheiding creëerden we twee zitgedeeltes. We kozen voor een zitje bij het raam om zo de connectie met buiten te maken en je dus lekker naar buiten kunt kijken. In een nisje maakten we een ‘’pantry’’ zodat je op deze etage ook even lekker een koffietje kunt maken.  

Lichtplan

Voor beide etages hebben we een lichtplan opgeleverd. Wederom maakte we een leuke mix van hanglampen, wandlampen en vloerlampen. Ook speelden we in dit ontwerp met groepjes lampen. Door meerdere lampen op verschillende hoogtes te monteren creëer je een speels effect. 

Kleur & materiaal

Wat betreft de kleur- en materiaalkeuzes hebben we een statement gemaakt bij de trap. Om tussen beide etages verbinding te houden kozen we voor een behang dat helemaal doorloopt tot en met de eerste etage. Beneden verbindt je deze kleur met donkerblauw en boven met de aardse tint. Daarnaast gebruikten we veel hout en planten voor het natuurlijke effect en voegden we behang toe. 

Reactie van de opdrachtgevers

Volgt

Hopelijk vond je het leuk om een kijkje te nemen bij dit te gekke project! 

Liefs,

Susanne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *