Waterfront woning in Harderwijk

Wonen aan het water, wie wilt dat nou niet? Voor een van onze opdrachtgevers mochten we een totaalplan opleveren voor de begane grond van hun waterfront woning, gelegen in Harderwijk. 

Woonwensen

De bewoners wilden graag de vloer behouden van de woning. Daarnaast waren alle muren wit en wilden zij graag meer sfeer creëren. Het kookeiland was gesloten maar onze klanten hadden de wens om aan het eiland te kunnen zitten. Hun stijl omschreven zij als klassiek maar wel van deze tijd.

Sfeer

Na het inventariseren van de woonwensen gingen we aan de slag met het maken van een moodboard.

Indeling

Vervolgens zijn we aan de slag gegaan met het maken van een indeling voor de ruimte. In de woonkamer kozen we voor een bank met afgeronde hoeken, om zo het geheel wat zachter te maken in combinatie met twee lekkere relax fauteuils. We kozen ook voor een ovale eettafel en een zitplek aan het eiland. Daarnaast hebben we een maatwerk servies kast ingetekend om de ruimte optimaal te benutten.  

Lichtplan

Doordat er een vide in deze woning zit ontstaat er een hoge ruimte bij de eettafel, daarom hebben we hier gekozen voor een echte ‘eyecatcher’ lamp boven de eettafel. Daarnaast hebben we een mix gemaakt van in- en opbouwspots om zo het lichtplan wat spannender te maken. 

Kleur & materiaal

Wat betreft kleur- en materiaal gebruik hebben we allereerst de vide voorzien van glas om deze ruimtelijker te laten lijken. Daarnaast hebben we gespeeld met natuurlijke tinten en materialen en voegden we zwarte accenten toe. 

Reactie van de opdrachtgevers

Volgt

Hopelijk vond je het weer leuk om een kijkje te krijgen achter de schermen, ik ben benieuwd wat jij van het project vindt! 

Liefs,

Susanne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *