Sfeervolle nieuwbouwwoning Weespersluis

Als je zelf een nieuwbouwwoning gekocht hebt weet je hoe moeilijk het kan zijn om een goede voorstelling van de ruimte te maken. Meestal ontvang je alleen de plattegronden en moeten er binnen no-time veel keuzes gemaakt worden. Behoud je de indeling van de woning of kies je ervoor om bijvoorbeeld de keuken te verplaatsen? Waar komen de lichtpunten? Hoe plaats je de bank? En past onze bestaande tafel wel in deze ruimte? Allemaal voorbeelden van vragen die bij je op kunnen komen tijdens dit proces. 

Voor een van mijn opdrachtgevers mocht ik aan de slag met een totaaladvies voor de woonkamer. Deze klant kocht onlangs een woning in de nieuwbouwwijk Weespersluis in Weesp.   Super leuk en fijn om klanten te mogen adviseren in deze fase van de koop/bouw. Alle keuzes moesten nog gemaakt worden. Sterker nog; dit huis wordt pas over ruim een jaar opgeleverd. Leuke opdracht dus!

Woonwensen

Een van de woonwensen van mijn klant was om van de keuken het hart van het huis te maken, oftewel een ruimte centrale keuken om lekker met vrienden en familie te koken én te borrelen. 

Sfeer & kleur- en materiaal

Wat betreft de sfeer was de wens van de klant om een warme sfeer met een natuurlijke basis te creëren, maar absoluut geen japandi sfeer. Een van de wensen was een donkere wand met accenten in de kleur Rangwali van Farrow & Ball. Bovendien kozen we voor messing details. 

‘’Een van de wensen was een donkere wand met accenten in de kleur Rangwali van Farrow & Ball’’

Indeling

De keuken was in eerste instantie in het voorste gedeelte van de woning ingetekend. De eettafel zou dan automatisch in het centrale gedeelte komen te staan. Na wat gepuzzel met de kastenwand en het eiland kwamen we erachter dat de hoek van de wand naar de gang in de weg zat. Daarom hebben we ervoor gekozen om de deur naar de gang te verplaatsen (zie plattegrond). Op deze manier hebben we een ruime doorgang van de eettafel naar de keuken kunnen creëren. 

In de woonkamer hebben we gebruik gemaakt van een modulaire/multifunctionele bank, hierdoor krijgt de woonkamer een ruimtelijk gevoel én benut je de woonkamer optimaal. De messing ensuite pui zonder deuren creëert het gevoel van verschillende ruimtes zonder de woonkamer kleiner te maken. 

Lichtplan

In het lichtplan hebben we afgewisseld met verschillende hoogtes verlichting. Denk hierbij aan hanglampen, wandlampen en vloerlampen. In de armaturen hebben we gekozen voor messing details.

Reactie van de opdrachtgevers

Volgt

Ik hoop dat je het leuk vond om een kijkje achter de scherm te krijgen bij dit té leuke project. Ook interesse in een interieuradvies? Ik help je graag om jouw droomwoning te creëren! 

Liefs,

Susanne 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *