KNUSSE GEZINSWONING UTRECHT

Voor onze opdrachtgevers uit Utrecht hebben we een totaalplan mogen maken voor de begane grond. We delen graag de resultaten met je!

Woonwensen

Onze klant had al een keuze gemaakt voor de indeling en materialisering van de keuken; een donkerblauwe keuken werd het uitgangspunt. Daarnaast wensten onze opdrachtgevers ook een druppelvormige (je snapt vast wat we bedoelen, toch?) tafel. Bovendien hadden zij de volgende wensen voor de begane grond; er moet plek zijn voor de piano en babybox, we willen graag een haard en tv-kijken én we vinden een wandkast gaaf. Oftewel een leuke uitdaging met veel functies voor een relatief kleine ruimte, namelijk zo’n 45 m2. 

‘’Een leuke uitdaging met veel functies voor een relatief kleine ruimte’’

Sfeer

De eerste stap was het bepalen van de sfeer en omdat we rekening moesten houden met een donkerblauwe keuken hebben we dit doorgetrokken met de rest van het moodboard. Rijke materialen en diepe kleuren spelen de hoofdrol in dit moodboard:

Indeling

De volgende stap was het maken van de indeling voor de woning. Na een (leuke) puzzel hebben we uiteindelijk alle woonwensen kunnen vervullen en is er voor alles een plek gecreëerd. We zijn gegaan voor een wandkast waarin de piano is ingebouwd, ook hebben we in deze wandkast de haard verwerkt zodat je, bij de druppelvormige tafel, lekker kunt genieten van de haard. Bovendien hebben we een speelhoekje gecreëerd in de wandkast, multifunctioneel ding dus 😉 Over multifunctioneel gesproken; in de zithoek kozen we voor een modulaire bank waardoor je als het ware twee zithoeken creëert. Een hoek waar je lekker bij de piano/kinderhoek kan zitten en een hoek waar je lekker tv kunt kijken, zo benut je de ruimte optimaal.

Lichtplan

Uiteraard maakten we weer een lichtplan. In de nis van de piano kozen we voor de triangle hanglamp van Hkliving in een leuk geel kleurtje. Door de donkere wandkast is het belangrijk om goede verlichting toe te voegen zodat het geen ‘’donkerblauw’’ gat wordt. Boven de eettafel kozen we voor een echte eyecatcher en we maakten gebruik van railverlichting, leuke wandlampen en wandspots. Oftewel een goede balans in het lichtplan.

Kleur & materiaal

Wat betreft de kleuren en materialen was de basis een donkere Hongaarse punt vloer, eens wat anders dan de visgraatvloer en het zorgt voor een klassieke uitstraling. Dit laatste hebben we ook doorgetrokken op de wanden door middel van sierlijsten. Het geeft die ‘’saaie wand’’, zoals ze dat zeggen, net wat meer ‘’pit’’. Tegenover de donkerblauwe kleur hebben we een wat meer warme, aardse kleur toegevoegd. Daarnaast hebben we gekozen voor messing details voor een hotel-chique gevoel. 

Reactie van de opdrachtgevers

Volgt

BEFORE & AFTER

Altijd leuk om een before & after te zien, wat een verschil weer he? 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *