Ons huis in Vtwonen

Alweer een tijd geleden stond ik samen met Bo op de cover van de nieuwe editie van vtwonen. Zo leuk om met elkaar in ons eigen huis in een woontijdschrift te staan, wat een mooie herinnering! In dit blog geef ik jullie een greep uit de binnenkijker van ons huis in vtwonen.

Huis/locatie


‘Samen met mijn vrouw Fleur, dochter Bo en zoon Benja woon ik in een statig pand uit 1900 in Amsterdam-Oost. Wij wonen hier sinds mei 2019 en werden al gauw enthousiast bij het zien van dit pand en de omgeving: hoge plafonds met ornamenten, kindvriende- lijke buurt, vlakbij allerlei winkeltjes en restaurantjes, een echt droomhuis! Het is een licht en ruim huis, maar niet te groot, zo’n 110 m2. Voorheen woonden wij buiten het centrum van Haarlem, maar we misten de stad, onze vrienden in de buurt en de reuring om ons heen. Des te blijer dat we weer terug zijn in Amsterdam!’

‘Al was het nog niet naar onze smaak; alle muren waren wit en er lag een laminaat vloer. We hebben er nieuwe vloeren ingedaan; beneden in de slaapkamers een witte houten vloer en op de woonlaag een grijze egaline vloer. Ook hebben we een nieuwe keuken laten plaatsen, omdat deze in de woonkamer zit vonden we het belangrijk dat deze bin- nen onze stijl paste. Het is uiteindelijk een strakke witte keuken geworden, maar we heb- ben wel gekozen voor speelse handvorm tegeltjes in visgraat patroon’.

Woonsmaak


‘Fleur en ik hebben een gemixte interieurstijl. Zo vinden wij een heel licht natuurlijk Scan- dinavisch huis erg mooi, maar ook een heel boetiek hotel achtige sfeer met veel kleur
en prints vinden wij mooi. Daarom hebben we geprobeerd hier een mix van te maken. Klassieke items gemixt met moderne items. Denk hierbij aan een vintage kastje van oma afgewisseld met de Monkey lamp van Seletti. Tot slot vinden wij het ook erg belangrijk dat mensen zich hier thuis voelen, een echt Fleur & Suus huis’.

Interieurdromen


Wat betreft interieurdromen zou ik heel graag een lichte modulaire design bank met ronde vormen willen en daarnaast wil ik onze art-wall blijven aanvullen met mooie vondsten van reizen.

Favoriete interieuradresjes?


Ik ben groot fan van de Kloosterstraat en st Vincents in Antwerpen, daar zitten leuke interieur hotspots. Daarnaast houd ik van vintage shoppen maar ook van design winkels zoals Bolia.

Ik hoop dat je het leuk vond om een kijkje in ons huis te krijgen!

Liefs, Suus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *