Project Frankeweg

Alweer meer dan een jaar geleden heb ik een totaaladvies mogen geven voor een 1900 woning in Watergraafsmeer in Amsterdam en eindelijk kan ik – met veel enthousiasme – het resultaat van de beneden verdieping (inclusief tuinontwerp) met jullie delen! Het is een van mijn favoriete projecten en ik kan niet wachten totdat deze gerealiseerd gaat worden. In dit blog geef ik jullie alvast een voorproefje van het ontwerp. 

Het is een stijlvolle en klassieke woning uit 1900 en dit gevoel wilde ik dan ook graag terug laten komen in het ontwerp. Zo heb ik gekozen voor sierlijsten op de wand, een visgraatvloer en een klassieke spiegel op de haard. Ik heb de klassieke elementen gemixt met moderne elementen, zoals de zwarte stalen deuren. In de erker heb ik gekozen voor een heerlijke relax fauteuil, heerlijk plekje geworden toch? De ensuite deuren zijn uiteraard behouden gebleven, zodat de oude elementen nog goed zichtbaar blijven. 

In de eetkamer heb ik de aardse kleuren en de sierlijsten doorgetrokken zodat het interieur een mooi geheel wordt en er een fijne balans ontstaat. De keuken is een echte leefkeuken geworden waar je heerlijk met familie en vrienden kunt borrelen en dineren. Het heeft een ‘classy’ uitstraling door het marmer en de messing details. Ik koos voor een kookplaat en afzuiging in één, zodat ik een prachtige eyecatcher lamp boven het kookeiland kon plaatsen. Aan het kookeiland heb ik gekozen voor vier barstoelen zodat je tijdens het koken gezellig met elkaar kunt kletsen. Het is een mooie, open en lichte ruimte geworden!

Door de gehele woning zie je opvallende armaturen, zoals hierboven genoemd al boven het kookeiland, maar ook boven de eettafel en in de woonkamer heb ik gekozen voor eyecatchter lampen. Ze hebben een chique uitstraling en passen pérfect binnen het sfeertje! Bij de eetkamer heb ik een leuk doorkijkje gecreërd naar de hal toe.

Voor deze opdrachtgevers mocht ik ook een ontwerp maken voor hun tuin inclusief tuinhuis, hoe leuk is dat en wat een heerlijke plek is het geworden! De tuin is een verlengde geworden van de woning waar je heerlijk kunt genieten. 

Onder de pergola heb ik gekozen voor een lekkere lange tafel en veel planten. Bij het tuinhuis heb ik nog een loungeplek gecreërd met vuurtafel, kom maar op met de zwoele zomeravonden! 

In het tuinhuis – heb ik net zoals binnen – gekozen voor harmonica deuren, zodat deze in de zomer lekker open kunnen en zo zorg je voor eenheid binnen je woning én tuin. Het is een fijne plek om gezellig te borrelen met vrienden, werken, vergaderen én een logeerplek, wie wilt dit nou niet? 😉 Door de vele ramen is het een heerlijke lichte plek geworden!

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om een kijkje te krijgen in deze prachtige woning! Benieuwd naar de gehele woning? Bekijk dan zeker het filmpje voor een roomtour!

Liefs,

Suus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *