Project Alphen a/d Rijn

Alweer meer dan een jaar geleden hebben wij een totaal advies voor een woonkamer mogen geven voor een woning in Alphen a/d Rijn. In dit blog deel ik graag de resultaten van dit interieuradvies met jullie!

De woonvraag die binnen dit project centraal stond was het creëren van meer sfeer zodat het gezin zich meer thuis zou gaan voelen. De keuken en gietvloer waren vaste elementen binnen de woning. Aan ons dus de taak om aan de hand van deze vaste elementen meer sfeer toe te gaan voegen aan de woning, een leuke uitdaging voor een nieuwbouwwoning!

We kozen ervoor om gebruik te maken van de houten wandpanelen van Woodupp, door hout toe te voegen aan de woning creër je gelijk meer warmte én dus direct meer sfeer aan de woning. Daarnaast verleend dit wandje zich pérfect voor de houten wandpanelen!

Binnen dit interieuradvies hebben wij veel ronde vormen toegepast. Door ronde vormen toe te passen in je interieur doorbreek je strakke lijnen en oogt je interieur direct veel zachter, vriendelijker en toegankelijker. Zo kozen wij voor de Huf Sofa van Fést Amsterdam in een bouclé stof, deze bank heeft een organische vorm. De ronde vormen kun je ook terug zien in de bijzettafels en de ovale eettafel. 

Door de juiste verlichting te kiezen creër je direct meer sfeer aan de woning, dus was het lichtplan binnen dit advies van groot belang. Boven de eettafel kozen we voor twee ‘eyecatchers’, namelijk de blade hanglamp van Georges Store in twee verschillende kleuren:  pink en terra, deze passen perfect binnen de sfeer die wij voor ogen hadden. Door deze op verschillende hoogtes te hangen creër je een speels effect. Door de gehele woning kozen wij voor messing details, deze zijn terug te zien in de verlichting en bijzettafel, hoe stijlvol!

In het midden van de wand in de woonkamer hebben wij gekozen voor een haard, deze heeft de kleur Terra Pink in kalkverf gekregen. Wij kozen een marmer blad voor het dressoir, het marmer komt ook terug in de eettafel. Aan de linkerzijde van de haard creërden we een speelhoekje voor de kids mét opbergruimte voor het speelgoed! Aan de rechter zijde van de haard is de tv-hoek. We kozen voor de tv van Samsung, ofwel ‘Samsung The Frame’, door er verschillende lijsten omheen te plaatsen blend je tv mooi weg in je interieur en creër je een mooie gallery wall! Ook hebben we ruimte gemaakt voor het haardhout, dit geeft direct een warme sfeer aan je interieur. 

Voor de eetkamerstoelen hebben wij de welbekende Wishbone stoelen gebruikt, zo komt het hout overal in het interieur terug en creër je een mooie balans. De Togo van Ligne Roset past ook perfect binnen het sfeertje!

De huidige keuken van de bewoners oogte eerst wat ‘onrustig’, in ons advies hebben wij deze dan ook een upgrade gegeven. Door te kiezen voor een kookplaat en afzuiging in één heb je geen afzuigkap meer en voorkom je onrustige lijnen. De plank boven de keuken hebben wij daardoor kunnen doortrekken en voorzien van de juiste styling items waardoor de keuken een andere sfeer heeft gekregen. Zo gebruikten we de plantenbakken van Ferm Living om de wand tussen de hoge kasten en de keuken te doorbreken. 

Tot slot was het kleuradvies voor deze woning natuurlijk erg bepalend. We kozen voor een warm kleurenpallet en gebruikte de kleuren van Vestingh Paint & Craft. Zoals eerder aangegeven hebben we voor de haard de kleur Terra Pink (NO. 102) in kalkverf gebruikt, voor de lange wand van de keuken kozen we ook voor kalkverf maar dan in de kleur Sensational Sand (NO.290) en voor de wand van de haard kozen we voor de kleur Mushroom (NO.287). Kalkvef zorgt voor een speels en minder strak effect. De kozijnen zijn zwart om een mooi contrast te creëren en vormen zo een mooie balans met de zwarte stalen deur en de kast.

Kortom, het is een prachtig eindresultaat geworden en wij zijn er trots op!

Liefs,

Suus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *