NO SHAME: kerst is aan en we pakken lekker door, ook in huis! 


Fotografie: Nienke van Denderen

Als we het doen, dan doen we het goed, en dat geldt ook absoluut voor kerst. Ik stylde de boel thuis en doe hier graag een boekje open over hoe en wat. Tips included, uiteraard. Hier komen ze: 

Tips voor de tafelstyling

Dit jaar heb ik even geen zin in een grote boom in huis en wilde ik graag wat anders doen. Misschien herinner je nog die enorme, zelfgemaakte, hangende Pampas-decoratie voor boven de eettafel? Hij zag eruit zoals op de onderstaande foto.

Mooi, nog steeds! Daar kon ik nog wel wat mee en besloot om tussen de pampastakken groene kersttakken te steken. Neem pieus-takken; die zijn wat minder zwaar en dat wil je natuurlijk! Voor een beetje shine deed ik er wat zilver gespoten Asparagustakken tussen.

Al die takken koop je bij tuincentrum Osdorp. Wat leuk is, want, zeker met kids, maak je daar een uitje van. Je kunt er met een skilift een rondje maken boven een té leuk kerst miniatuurdorp!

Hoe je die hele boel de lucht in krijgt wil je weten? Deze hangende decoratie is gemonteerd aan een 3-poot-lamp; daar is alles omheen gebouwd. Heb je die nu niet hangen, wat natuurlijk zomaar zou kunnen, dan kun je ook heel makkelijk iets soortgelijks maken met een tafelklem. Je weet wel, zo’n ijzeren ‘balk’ over je tafel, te koop bij bijvoorbeeld Intratuin, CASA of XENOS.

Ik houd enorm van mooie interieurs (duh) en dat dingen er mooi uitzien, maar het hoeft niet te perfect en te formeel gestyled te zijn! Veel belangrijk is dat het er gezellig en ongedwongen uitziet. Dat is deze tafel voor mij. Natuurlijk staat er nog geen echt eten op deze tafel: de kerstdagen moeten nog komen, maar dit geeft wel al helemaal de juiste sfeer weer.

Kies vooral voor een linnen tafelkleed. Linnen kreukt een beetje en zo krijg je precies die wat weer de nonchalante look. Over het midden van de tafel zijn, wederom lekker nonchalant, kleine gouden sterretjes gestrooid voor wat glans. Deze koop je bij de feestwinkel of bijvoorbeeld op bol.com. De borden en de kommen zijn van CASA en het glaswerk zijn erfstukken van de oma’s. Zo geef je je tafel een persoonlijke touch. In de vaasjes staan wat pampastakken in combi met pinustakken, en weer de zilveren asparagus takken erbij. Het gouden veren kerstboompje komt van YAYA, net als het gouden vaasje. De minimalistische gouden kaarsenstandaards komen van CASA. En hoewel we tijdens de kerst vooral binnen zitten, liggen er voor de natuurlijk touch kastanjes en dadels op tafel. Lekkere gratis deco! 

Conclusie: mix en match, niet te netjes, combineer glanzende en natuurlijke materialen. En een shoutout naar Nienke van Denderen voor de weer té mooie foto’s. 

Cheers!

Liefs,

Suus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *