ONZE FAVORIETE BEHANGMERKEN

Tuurlijk, een muurtje verven is zo gedaan en ook weer zo ge-on-daan (das geen Nederlands, dat weten wij ook wel, maar je snapt wat we bedoelen, toch?), maar niks (echt niks) is zo kamer opbeurend als een vers behang. Drukke tekeningen, unieke afdrukken, repeterende motiefjes… We vinden het allemaal geweldig. Nu nog een handige huisgenoot die snel en strak is met kwast, lijm en papier (en ok: met een stoommachine) maar zodra we die gevonden hebben, gaan we los, te beginnen met deze behangmerken.

PIERRE FREY

Toegegeven, we gaan gewoon Heel Erg Goed op alles van Pierre Frey. Behang. Gordijnen. Vloerkleden. Alles. Er is kleur maar er is vooral dat ondefinieerbare precies goed old fashioned sfeertje dat alle producten van Pierre Frey hebben. Een beetje klassiek zonder tuttig te worden. Een klassieke blauw-witte print maar dan met kreeften, om maar wat te noemen. Het eigentijdse zit hem in de mix, in de details en – uiteraard – in de tijdloze kwaliteit. Kost wat? Ja hoor. Maar mán wat mooi.

ELITIS + ASTERÉ

Oke, alle merken die we hier noemen zijn beeldig maar het Franse Elitis spant toch ook wel een noemenswaardige kroon hoor. Kunstwerken zijn het, die ingetogen lijken maar vernuftig gedetailleerd zijn. In elk behang van Elitis zit veel structuur en vaak glanst een en ander je al van ver tegemoet. Qua kleur zweert Elitis bij bruin en goud-tintten, een uitzondering daargelaten, en er wordt gewerkt met natuurlijke materialen zoals zijde, raffia, bamboe, kurk en leer. Luxery by Nature in Amsterdam is een van de grootste dealers van Europa.

Ook Frans is het kleine Asteré. Die pakken we hier mee aangezien het iconische Elitis onlangs dat bedrijf inlijfde. Goed idee want Asteré maakt werkelijk uniek behang dat uitblinkt in vernuftige geometrische prints die van je muur niets minder dan een kustwerk maken.

ARTE WALLS

Wie dacht dat al het behang over één kam te scheren valt, heeft nog nooit een muurtje gehuld in Arte Wallsgeaaid. Zo zacht. En omdat het oog ook – juist – wat wil, komt het behang in de heerlijkste prints en de knapste motieven. We zouden Bart niet zijn als we de Travellers collectie er niet uit zouden pikken. Warme, volle kleuren toveren je saaie witte muur om tot een fijn hoekje in huis. Check ook vooral favoriet Tantor, met een waanzinnig toffe olifantenprint. Om verliefd op te worden en nooit op uitgekeken te raken.

Arte Walls

CMO PARIS

Of je nog ergens een potje over hebt? Want dan mag dat naar CMP Paris hoor! Beeldschoon (3D) behang. En denk nou niet… Jeetje wat een eenvoud: zien is geloven. Het zit o.a. tegen de muren van Hotel de l’Europe in Amsterdam – ga daar maar eens verlekkerd spieken.

ENGBLAD & CO

Kenmerk van het Zweedse behangmerk Engblad & Co: gedetailleerde prints in prachtig vergrijsde tinten. Om te smullen, dat is het. En om zo nu en dan te aaien, zo heerlijk glad (mits gedaan door die handige huisgenoot). Wij vielen als een blok voor de Dancing Crane uit de Simplicity collectie, geïnspireerd op de Aziatische kunst. Een levendig printje, maar door de zachte kleuren zeker niet too much. Al is een kek behangetje zelden too much, non? Hoe dan ook: de dansende kraanvogels hebben een mooie betekenis. In Japan staan de sierlijke dieren voor jeugd en geluk en in Scandinavië voor de lente. Verkrijgbaar in verschillende zachte kleuren; oudroze, lichtgrijs en blauw. Alles even prachtig.

Engblad & Co

MORRIS & CO

Voor die ultieme Engelse landelijke sfeer van de Cotswolds (oud geld, modderlaarzen en labradors zeg maar) zweren we bij Morris & Co. Kijk zelf maar. Beeldig. En vooral lekker met van die donkere vergrijsde verftonen waar het Engelse platteland evengoed bekend om staat.

ANNET WEELINK DESIGN

Het behang van de Nederlandse Annet Weelink is een droom. Met haar sferische, dromerige, soms feeërieke printbehang zet je direct de toon in je interieur. Annet is  van huis uit printontwerper –  niet zo gek dus dat ze vooral de mooiste prints uit haar pen laat stromen, en waarom dat niet op kamerhoog papier drukken? Zo geschiede. Haar bekendste behang is waarschijnlijk het de zwarte witte jungle print: een regelmatig terugkerend patroon dat je in de mooiste interieurs terug komen (hallo instagram en pinterest). 

COLE & SON

Een schot voor open doel misschien, maar hij móet erbij, het vrolijke, kleurrijke, tropische behang van het Engelse Cole & Son. En als jhe het ziet, dan herken je het vást: de apen en jungle prints zijn al best een beetje een begrip. Is dus van dit merk. Weet je dat ook weer. 

En check meteen ook even het te leuke leopard behang! Ideaal voor in de gang of toilet!

Het Engelse Cole & Son is opgericht in 1875 en bewijst  zich dus al 144 jaar in de behangwereld. Er zijn drukke en rustige en kleurrijke prints. Van klassiek tot modern; er is  nog veel meer dan apen- en luipaardprints.

NOBILIS

Al het behang is altijd verfijnd en van de hoogste kwaliteit, variërend van traditionele Franse patronen tot de meest moderne prints, altijd gebruik gemaakt van de innovatieve technieken. 

Ruim 100 jaar geleden werd dit klassieke Franse huis opgericht. Nobilis heeft naam gemaakt met geraffineerde collecties stoffen en behang die weliswaar eigentijds aandoen, maar altijd teruggrijpen naar traditionele technieken. De kwaliteit die geleverd wordt is uniek en heeft, zoals gezegd, die onmiskenbare Franse uitstraling. Het bedrijf is eveneens een platform voor jonge ontwerpers waardoor de collectie een jong en fris karakter heeft en lekker met zijn tijd mee blijft gaan. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *